【和你抗疫】K Kwong網上公開DIY口罩紙樣 慘被瘋狂report (內附紙樣下載連結)

複製連結 分享
「健康蘋台」暫時會幫K Kwong開放HK Mask設計圖樣。
K Kwong原定計劃把不同大小尺寸的口罩設計圖樣在網上公開,方便香港,甚至全世界人下載自製,自己用又或者製作更多去幫助身邊人。
化學博士K Kwong上星期發佈DIY可換濾心口罩HK Mask,亦按原定計劃把不同大小尺寸的口罩設計圖樣在網上公開,方便香港甚至全世界人下載自製,自己用又或者製作更多去幫助身邊人。本應是一件港人自救的好事,不過K Kwong就話計劃受到不知名人仕阻礙,放上網的口罩紙樣圖,竟被人瘋狂report,而被迫下架:「唔知咩人做,總之一放上網,不久就會被report,試過好多個Google Drive戶口都唔得,就連我cap圖放上自己Facebook都一樣被report。」事情原因仍在調查,但為了有心人可下載圖樣製作口罩,《蘋果日報》的「健康蘋台」暫時會幫K Kwong開放HK Mask設計圖樣,大家只要在下列連結,即可下載原圖紙樣,就可跟住整,自己香港自己救!

HK Mask口罩設計圖樣下載: http://bit.ly/2HLPDwd

記者:韓繼聰
編輯:鄒仲安

-----------------------------
全民自救・和你抗疫
《全民自救抗疫手冊》加強版 速睇新增內容
-----------------------------

《果GYM》隨身播  健身壹App過!

NIKE特選課堂 2-4月期間限定
一按即玩