【恐怖學醫】潮文中「有個朋友甩咗粒乳頭」 現實遇到可以點做?

複製連結 分享
有人說這只是一篇潮文,亦有人說是真人真事。
我們邀請到姚志鵬外科專科醫生解答種種疑問。
網絡上曾流過疑幻似真的潮文......
《有個朋友甩咗粒乳頭》
「話說佢唔着衫踢波,之後就入咗波 ,跟住學啲足球員胸貼地咁滑喺地下 ,點知一滑嗰吓,捽甩咗粒『lin』 ,我哋成班Friend見到已經笑到『HiHi』,咁我哋就叫白車啦 ,聽電話嗰個都笑住問我哋喺邊度咁 ,之後去到醫院 ,個醫生問粒『lin』去咗邊 ,我個Friend話:『粒LIN有用㗎?』粒『lin』而家應該仲喺球場度 ,咁返去搵已經唔見咗,我個Friend就係咁冇咗粒『lin』。」
有人說這只是一篇潮文,亦有人說是真人真事,萬一現實中我們當真遇上類似的意外,應該怎樣處理呢?如果主角能找回掉下來的乳頭,失去乳頭的結果又可否被改寫呢?我們特派員就邀請到姚志鵬外科專科醫生去解答種種疑問。
製作︰怪奇
搶先睇全新GadgetGuy專頁|fb.com/gadgetguy.appleseed/
-------------------------
《蘋果動新聞》訂閱新世代,4月開始免費訂閱,現在接受登記!
bit.ly/2Ja3IXw
---------------
全港打工仔特約:Lun廚動腦Q
加開1:30pm   
3月11至22日
星期一至五1:30pm 10:30pm
bit.ly/2VKESPM