【田原香呈獻:調你身籽】產後點補身?幾耐可洗頭?中醫話你知

複製連結 分享
第三集節目請來註冊中醫師楊明霞(中)和靚媽Paris(右),教教大家產後調理和收身的秘訣。
得獎者將可獲得由田原香滴雞精送出價值超過$1,500的禮品包。
話時話產後調理好講究,開刀生仔唔可以大補,生魚更加係大忌,究竟點解係咁呢?另外仲有好多產婦好疑惑,產後幾耐先可以沖涼洗頭?

果籽全新直播節目《田原香呈獻:調你身籽》第三集剛邀請了註冊中醫師楊明霞為大家指點迷津,開Live拆解!今集還請來靚媽Paris現身說法,和中醫對談,為大家一起分享產後調理秘訣。除了產後調理飲食宜忌,醫師還介紹了按天樞穴瘦身,氣海、關元穴等提升產婦陽氣。想知道多啲,大家記得重溫節目嘞。

節目後編輯部已選出節目期間的最佳提問,獲選者可得到由田原香滴雞精送出價值超過$1,500的禮品包。4月9日第三集節目最佳提問為:「係醫院就算唔洗頭,無熱水薑水點洗手?」(提問者:Alice Leung),我們將有專人聯絡得獎者領獎。想問醫師有關健康的問題兼贏禮物,請留意下一集4月16日晚上9時,果籽FB Live節目嘞!

鍾嘉欣懐孕養胎心得聊天室
bit.ly/2IG0yWs

全新旅遊專頁,即like籽想旅行: fb.com/travel.appleseed